‘Gaat het goed? Ja. Is het af? Nee.’

Het programma Gender en Gezondheid loopt nu drie jaar. Angelique Berg, directeur-generaal Volksgezondheid van het ministerie van VWS, schetst wat er tot nu toe is gedaan en blikt alvast voorzichtig vooruit.

Drie jaar geleden mocht Angelique Berg aankondigen dat er twaalf miljoen euro was vrijgemaakt voor het programma Gender en Gezondheid. "De ambitie was om in kaart te brengen wat voor kennis er beschikbaar was, om nieuwe kennis te verwerven en om ervoor te zorgen dat de beschikbare kennis ook wordt toegepast."

 

Binnen dat programma zijn er inmiddels 40 projecten gehonoreerd, verspreid over twaalf programma’s. Inmiddels zijn er onder meer zeven kennissyntheses afgerond. Nu is er nog zo’n vier miljoen euro over. "Er is al veel bereikt in drie jaar", zegt Berg. "Maar tegelijkertijd zijn nog niet alle vragen beantwoord. Dus: gaat het goed? Ja. Is het af? Nee."

 

Het is nog te vroeg om te zeggen of het programma een vervolg krijgt, zegt Berg. "Maar ik ga ervan uit dat ik dat volgend jaar wel kan doen. Ik hoop jullie dan weer te zien."

 

Voeg toe aan selectie