Bij de ingang

We vragen enkele bezoekers wat ze vandaag hier brengt en van de dag verwachten.

“Ik doe regelmatig nascholing en kies dan vaak onderwerpen als dermatologie en chirurgie. De onderwerpen die vandaag aan bod komen liggen meer buiten mijn comfortzone. Misschien kan ik het zelfs mijn blinde vlek noemen. Ik ben in het bijzonder benieuwd naar de subsessie over gender- en LHBTI-sensitieve gezondheidszorg. Ik heb een aantal patiënten die met problemen hieromtrent kampen dus het lijkt mij heel zinnig om hier meer over te leren.”

Maarten Theunissen
huisarts in Nieuwegein

“Ik doe onderzoek naar vrouwen en autisme en we presenteren vandaag onze poster. Door mijn werk en onderzoek ben ik uiteraard veel bezig met genderspecifieke thema’s, maar ik vind het heel belangrijk om er meer over te leren. Ik denk dat er veel thema’s binnen de gezondheidszorg onbewust gebiased zijn en minder gericht zijn op vrouwen. Ik denk dat de thema’s binnen de subsessies daarom erg relevant zijn. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt.”

Daria Henning
orthopedagoog bij Jonx in Groningen en promovenda

“De Alliantie Gezondheidszorg op Maat is voor het COC uiteraard erg belangrijk, wij zitten er zelf ook in. Waar ik vooral benieuwd naar ben en waar ik meer over wil horen, is hoe LHBTI-sensitiviteit in de spreekkamers van gezondheidsprofessionals aan bod komt. En hoe wij als organisatie LHBTI-patiënten de juiste vragen leren stellen. Het werkt twee kanten op.”

Hanneke van Gaans
COC Nederland

“Ik heb de kaderopleiding in Leiden gedaan en toen werd er nauwelijks aandacht besteed aan het onderwerp gender en diversiteit. Nu is dat nog steeds niet zo gek veel. Er moet dan ook veel meer aandacht voor de thema’s komen. Ik ben inmiddels zelf docent aan de huisartsenopleiding en ik ben vandaag vooral op zoek naar inspiratie. De vorige keer was ik er ook, het is fijn om weer wat bekenden te zien. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in de sprekers die geen zorgprofessional zijn, zoals Jan Rotmans.”

Jackeline Russ
huisarts en docent aan de huisartsenopleiding in Leiden

“Omdat ik betrokken was bij de organisatie, weet ik al vrij veel over het programma. Ik ben nu zelf het meest nieuwsgierig naar de LHBTI-sessies. Daar wil ik meer over leren. Ik wil weten waar mensen tegenaan lopen en waar de verschillen hem in zitten.”

Radjesh Manna
ZonMw
Voeg toe aan selectie